Cryptocurrency-voorspellingen voor 2022

Cryptocurrency is de afgelopen jaren enorm populair geworden, tot het punt dat de alternatieve beleggingsklasse in wezen mainstream is geworden. Hoewel Bitcoin de eerste was en nog steeds de bekendste cryptocurrency is, zijn er letterlijk duizenden andere cryptovaluta’s op het toneel verschenen. Een deel van de reden voor de hype rond de activaklasse is het enorme rendement dat sommige beleggers hebben behaald. Bitcoin was bijvoorbeeld het best presterende actief van maart 2011 tot maart 2021, met een verbluffend rendement op jaarbasis van 230%. De volgende best presterende activaklasse in die periode was de Nasdaq-100 ETF, symbool QQQ, met “slechts” een rendement op jaarbasis van 20%. Maar wat komt er voor de snelgroeiende markt voor cryptocurrency? Hier is een blik op enkele van de meest populaire cryptocurrency-voorspellingen voor 2022.

Ethereum kan Bitcoin inhalen

Ethereum is niet zo algemeen bekend als Bitcoin, maar dat zou het wel moeten zijn. Momenteel is Ethereum de op één na grootste cryptocurrency en de winsten zijn die van Bitcoin overtreft. Als de huidige trajecten doorgaan, kan Ethereum Bitcoin heel goed ergens in 2022 inhalen als de meest waardevolle cryptocurrency. kansrijke cryptomunten  vind je online. Dit zou Ethereum een ​​interessante keuze kunnen maken voor beleggers die hun cryptoportfolio’s willen diversifiëren, in plaats van simpelweg Bitcoin te bezitten. Economie uitgelegd: Ethereum: alles wat u moet weten om te beslissen of deze crypto de investering waard is

 

Crypto’s worden meer geaccepteerd als betalingsbron

Een van de belangrijkste bear-cases tegen cryptocurrency is dat het niet wordt geaccepteerd als een levensvatbaar alternatief voor traditionele valuta’s. Als dit scenario uitkomt, kunnen veel cryptocurrencies inderdaad waardeloos worden. In 2021 is echter precies het tegenovergestelde gebeurd en het lijkt erop dat de trend zich in 2022 zal voortzetten. Naarmate meer en meer bedrijven cryptocurrency zoals Bitcoin als wettig betaalmiddel beginnen te accepteren, zal zowel de levensvatbaarheid als de waarde van crypto’s waarschijnlijk toenemen.

 

Meer landen zullen crypto gebruiken als legale valuta

In september 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikte. Alexander Höptner, de CEO van de crypto-uitwisselingsgigant BitMEX, is van mening dat vijf of meer landen in 2022 zouden kunnen volgen en crypto als legale valuta zouden kunnen adopteren. Als deze adopties succesvol blijken te zijn, is het waarschijnlijk dat andere landen ook zullen overwegen om crypto te adopteren.

 

Centrale banken zullen hun eigen digitale valuta uitgeven

China heeft het voortouw genomen onder de landen om zijn eigen door de centrale bank uitgegeven digitale valuta in te voeren. In een poging om bedreigingen van bestaande cryptocurrencies af te weren, onderzoeken veel andere landen ook het creëren van hun eigen digitale valuta. Door hun eigen digitale valuta te beheren en te controleren, kunnen landen het ongereguleerde, gedecentraliseerde karakter van bestaande cryptocurrencies vermijden.

 

Zowel investeerders als bedrijven kunnen hun crypto-allocaties verhogen

Naarmate cryptocurrency meer mainstream wordt, wordt het met meer regelmaat opgenomen in de portefeuilles van zowel individuele beleggers als bedrijven. Sommige financiële adviseurs bevelen nu cryptocurrency-toewijzingen van een paar procentpunten aan, en meer bedrijven wijzen contant geld toe aan crypto’s en digitale activa. Dit soort allocatieverschuivingen hebben de neiging om hun eigen momentum te krijgen, wat betekent dat er in 2022 waarschijnlijk steeds meer geld in cryptocurrencies zal stromen.

 

Sommige, en misschien veel, crypto’s zullen waardeloos worden

Hoewel de algemene trends in de richting van de acceptatie van cryptocurrency lijken toe te nemen, met duizenden crypto’s die allemaal strijden om een ​​plaats in de industrie, is het onvermijdelijk dat sommige, zo niet veel, al hun waarde zullen verliezen. Marktleider Bitcoin heeft nog steeds veel grote investeerders in de rij, wat suggereert dat de waarde van Bitcoin uiteindelijk $ 0 zal zijn. Als de grootste en meest bekende cryptocurrency omvalt, zal er waarschijnlijk niet veel ondersteuning zijn voor de duizenden kleinere crypto’s die lang niet zo nuttig of geaccepteerd zijn.

 

Het komt neer op

Hoewel cryptocurrencies zijn geëxplodeerd in zichtbaarheid en waardering, zijn ze nog lang niet gebruikt als reguliere valuta of betalingsbronnen. Zelfs als digitale valuta uiteindelijk de traditionele papieren valuta verdringen of op zijn minst naast elkaar bestaan, is het voor beleggers moeilijk om precies te voorspellen welke cryptocurrencies zullen overleven, laat staan ​​welke de dominante langetermijnspeler in de industrie zal zijn. Crypto staken tips  vind je online. Toch lijkt het vrij waarschijnlijk dat cryptocurrencies in 2022 winst zullen blijven maken in gebruik, zichtbaarheid en zelfs waardering. Whi Als niet alle voorspellingen op deze lijst uitkomen, is het waarschijnlijk dat er in ieder geval een paar zullen uitkomen. Als u wilt deelnemen aan deze opkomende markt, overleg dan met uw financieel adviseur om te bepalen of cryptocurrency een rol moet spelen in uw beleggingsportefeuille.