Het belang van ervaringen in de winkel in de detailhandel

Ondanks het groeiende belang van digitale technologie in de winkelruimte, spelen fysieke winkels nog steeds een sleutelrol bij het creëren van een gezonde winkelervaring. Hoewel er veel retailers zijn die hebben gedijen, zijn er ook mensen die het niet bijhouden. De proliferatie van mobiele apparaten heeft bijvoorbeeld grote veranderingen in de industrie aangedreven.

In het begin van de 20e eeuw waren warenhuizen de norm. Deze winkels gaven shoppers een gepersonaliseerde winkelervaring en levensstijladvies. Ze hadden ook vaak entertainmentevenementen.

Tegenwoordig zijn deze retailers vervangen door omnichannel -strategieën die fysieke en digitale kanalen combineren vergelijk de beste plant zuilen met elkaar. Dit omvat bopis (online kopen, ophalen in de winkel), virtuele afspraken en livestreaming.

Hoewel fysieke winkels een belangrijk onderdeel van het winkellandschap blijven, stijgen de verwachtingen van de klant voor digitale ervaringen. Dit omvat sitesnelheid, levertijden en beveiligingsmaatregelen.

Retailers die zich richten op zowel de online als de fysieke ruimtes zijn sneller gegroeid dan hun concurrenten. Met de opkomst van e -commerce worden deze traditionele winkels echter geconfronteerd met meer concurrentie. Als gevolg hiervan sluiten sommigen hun deuren.

Toys R Us was een goed voorbeeld van een grote dooswinkel die het consumentengedrag niet bijhield. Klanten konden goedkope items op internet vinden, maar de werkelijke ervaring in de winkel ontbrak.

De consumenten van vandaag zijn verwend naar keuze. Meer en meer retailers breiden hun voorraden uit en ze brengen hun ervaringen in de winkel op internet.

Bovendien heeft de COVID-19-pandemie de aandacht gelegd op de ervaring in de winkel. Hoewel de impact van de pandemie onzeker is geweest, heeft het geleid tot een herschikking in de industrie.